RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Порошенко висловився про скандал навколо розкрадання армії

Розслідування проекту "Наші гроші" з Денисом Бігусом про корупційні схеми в сфері військових закупівель було оприлюднено, щоб "підірвати довіру" до армії, державиі і оборонного комплексу.

Про це заявив президент Петро Порошенко в сьогоднішньому інтерв'ю телеканалам.

За словами президента, розслідування махінацій, про які повідомили "Наші гроші", українські правоохоронці ведуть вже більше року.

Глава держави стверджує, що програма заснована на матеріалах розслідувань, витік яких, за його словами, стався перед пред'явленням фігурантам справи підозри.

"Президент підкреслив, що прямо перед пред'явленням підозри, відразу ж після завершення відповідних експертиз, в даному випадку податкових, стався витік інформації з правоохоронної системи", - йдеться в повідомленні прес-служби АП. Він також наголосив, що в розслідуванні журналістів немає "нічого нового" і що всі відомості досліджувалися протягом довгих місяців, а перед пред'явленням підозри була зроблена "спроба зробити скандал".

"Чому це небезпечно? Адже мова йде про спробу підірвати довіру до армії, спробі підірвати довіру до держави і до оборонного комплексу", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", Національне антикорупційне бюро провело обшуки у колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського і його сина Ігоря.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що справу про кримінальну діяльність фірми "Оптімумспецдеталь" при поставці товарів для оборонної галузі "вийшла на фінальну пряму".

Як повідомляв "Апостроф", 4 березня, НАБУ затримало кількох чиновників, пов'язаних з розкраданнями в Міноборони.