RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Бійня в Новій Зеландії: терорист погрожував громадянам України

В маніфесті бойовика, який здійснив теракт у мечеті в Новій Зеландії, є згадка про Україну.

Як повідомив у Facebook муфтій Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов, загрози також були адресовані і мусульманам України:

"You will find no reprieve, not in Iceland, not in Poland, not in New Zealand, not in Argentina, not in Ukraine" / "Ви не знайдете спокою ні в Ісландії, ні в Польщі, ні в Новій Зеландії, ні в Аргентині, ні в Україні", - йдеться в маніфесті терориста.

Через ці згадки мусульмани України були надзвичайно стурбовані, а деякі з них пропустили молитву, так як побоювалися, що теракт може повторитися і в Україні.

"Перед молитвою до мене підходили чоловіки і питали, чи є у нас якісь заходи безпеки, чи викликали ми поліцію або Національну гвардію для охорони мечеті і що робити, якщо раптом почнуть нас вбивати. Сьогоднішні події і загрози були настільки несподіваними, що ми навіть не встигли продумати заходи безпеки. Сподіваюся, що в Україні ніколи такого не відбудеться, проте дивно, чому терористи згадали з 195 країн світу, тільки п'ять країн, і нашу Україну в тому числі?"- написав Ісмагілов..

Раніше "Апостроф" повідомляв, що журналіст Денис Казанський знайшов докази зв'язку стрілка, який убив у Новій Зеландії майже 50 осіб, з бойовиками на Донбасі.