RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​У Києві помер журналіст: колеги звинувачують медиків у "феєричному пофігізмі"

У суботу, 16 березня, помер український журналіст, редактор стрічки новин видання Focus.ua Святослав Секун.

Про це повідомляють на сайті Focus.ua.

Святослав помер, не приходячи до тями, в столичній лікарні № 8. Також колеги відзначили, що мають багато питань до лікарів, які не змогли допомогти журналісту.

"У нього були проблеми з печінкою і виразка. На цьому тижні підскочила температура до 40,5. Вночі з п'ятниці на суботу йому стало зовсім погано. Викликали" швидку допомогу", але медики не захотіли його забирати в лікарню. На прохання медиків мама Святослава підписала папір, що підтверджує, що йому зробили укол. Але потім з'ясувалося, що вона також поставила свій підпис під відмовою від госпіталізації", - йдеться в повідомленні.

Також колеги Секунова заявили, що його мама зв'язалася з шеф-редактором сайту Focus.ua Михайлом Багінським.

"Слава був уже в тяжкому стані. Швидку викликали ще раз і в цей раз Славу забрали в 8-му лікарню Києва. Він уже був без свідомості і його помістили в реанімацію з підозрою на внутрішню кровотечу. Але навіть не зробили УЗД, оскільки на вихідних в столичній лікарні немає лікаря - "узиста". Через пару годин Святослав помер від внутрішньої кровотечі", - поділилися колеги.

Головний редактор Focus.ua Євген Гордейчик пообіцяв рідним Святослава зробити все можливе, щоб винні відповіли за смерть колеги.

"Я глибоко співчуваю рідним Святослава і постараюся зробити все, що в моїх силах, щоб медики, винні в його смерті через феєричний пофігізм і роздовбайство не те щоб понесли заслужене покарання. Це занадто пафосно і нереалістично. Але хоча б довго згадували, що вони вчинили неправильно і так до людей ставитися не можна", - підкреслив він.

А Михайло Багінський на своїй сторінці в Facebook заявив, що вина лежить на медиках, які проявили халатність і непрофесіоналізм.

"Від себе додам, що я не можу оцінити, які у Святослава були шанси вижити. Я не фахівець і коли я приїхав до нього додому, він, як мені здається, вже був в дуже важкому стані. Однак я вважаю жахливою ситуацію, коли співробітники швидкої допомоги, які приїхали на виклик посеред ночі, не хочуть везти людину в лікарню, аргументуючи це його безнадійним станом ("все одно помре"), і перезмінка в лікарні о дев'ятій ранку, до початку якої він "нікому не буде потрібен". І щоб узаконити це небажання підсовують матері на підпис папір "про те, що вони зробили укол"", - написав він.

Також шеф-редактор вказав на те, що лікарі не хотіли робити пацієнту процедури, пояснюючи це не прийомним днем.

"Неможливість в лікарні зробити УЗД і ще якусь процедуру (не запам'ятав її назва) через те, що "у нас не ургентний день" і рекомендація фахівця з МОЗ ще раз зателефонувати в 103, описати ситуацію, і, якщо є в цьому необхідність, вимагати переведення в іншу лікарню - лише вишенька на торті. Якщо швидка "приймає рішення географічно" (і не з першого разу), а людині, яка супроводжує хворого, необхідно розмовляти з лікарем (тим, який в реанімації за зачиненими дверима), щоб оцінити, чи потрібно людини перевозити в іншу лікарню, а потім вимагати це по телефону, то це суперечить моїм уявленням про те, як повинна працювати швидка допомога", - написав Багінськи.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на п'ятницю, 8 лютого, в Києві помер відомий український журналіст і редактор Олег Нипадимка.