RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Журналіст розкрив скандальні деталі біографії колишнього СБУшника, який втік до Росії

Зрадник України, колишній співробітник Служби безпеки України Василь Прозоров, який передавав секретну інформацію російським спецслужбам, має серйозні проблеми з алкоголем.

Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов у своїй колонці на сайті "Цензор.НЕТ".

"На жаль, у штаб АТО Прозоров потрапив в травні 2014-го і служив там тривалий час, зливаючи інформацію російським спецслужбам. Так, він виконував у штабі АТО не найважливіші завдання - наприклад, його посилали конвоювати полонених найманців. Але за рахунок спілкування з людьми, які приймали рішення і бачили в Прозорові "свого" , він міг отримувати шматочки важливої службової Інформації.

Прозорова відрізняло регулярне вживання алкоголю, але на це тривалий час закривали очі. Дійшло до того, що на нього склали рапорт - як це і зазначила СБУ в офіційному повідомленні. Підполковник напився і голим пішов гуляти і бешкетувати по коридорах гуртожитку", - повідомив Бутусов.

Також журналіст додав, що Прозоров кілька років був у розробці внутрішньої безпеки СБУ.

"Після відбуття ротації в штабі АТО в 2015-му Прозоров поїхав у відпустку... в Російську Федерацію! І повернувся - в РФ його не затримали! По поверненню його затримали співробітники ВБ за підозрою в шпигунстві і випустили під підписку про не виїзд. Однак ніяких доказів злочинної діяльності не було. У грудні 2017-го у ВБ вирішили знайти докази злочинної діяльності під час раптового обшуку. Але під час обшуку нічого компрометуючого знайти не вдалося. Прозорова довелося відпустити. Наступного дня він виїхав до Білорусі, а звідти - до РФ", - резюмував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", нібито колишній співробітник Служби безпеки України Василь Прозоров, який втік до Росії, розповів на прес-конференції в Москві, що після Евромайдана працював на російські спецслужби.