RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Загибель "Відьми" і "Діда": в мережі зі сльозами прощаються із загиблими українськими героями

У мережі сумують через загибель на Донбасі військовослужбовців Яни Червоної з позивним "Відьма" та Олександра Мілютіна з позивним "Дід".

Інтернет охопила хвиля скорботи.

Військові ЗСУ загинули 2 квітня близько 13:30 від ворожої міни. Обстріл позицій українських військових гаубицями 152-мм калібру був з боку російських терористичних військ в районі н.п. Новозванівка-Попасна. Героїв згадують, як Захисників України і просто хороших людей, які віддали своє життя за Батьківщину.

Червона Яна Михайлівна (позивний "Відьма") була старшим солдатом і волонтером, добровольцем на Донбасі. Допомагати армії вона почала, коли Росія почала агресію на Донбасі. На службу в ЗСУ вона поступила в 2016 році в 54-ю бригаду, а пізніше перевелася в батальйон "Донбас-Україна". У неї залишився чоловік з двома маленькими дітьми.

Мілютін Олександр Анатолійович (позивний "Діда") - молодший сержант. Родом він був з Бахмута. На Донбасі солдат воював у складі окремого штурмового батальйону "Донбас-Україна".

"Не хочу свічок і траурної стрічки... Ти завжди посміхалася і вірила в Перемогу, ми обов'язково її отримаємо, заради Вас... Це фото зроблено ще вчора... Прости Яночка що не вберегли...", - написав офіцер ВСУ Анатолій Штефан "Штірліц".

"RIP наше Сонечко. Спочивай з миром. Ми мовчали, бо не знали, як сказати її мамі. 120 мм снаряд потрапив в бліндаж. Ще в день виборів на спецділянці мої друзі зустрічалися з Яною, а сьогодні вона пішла на небо... біда, печаль і смуток... ", - написав блогер і бізнесмен Ігор Стокоз.

"Яна мріяла посадити на всьому Донбасі квітами... Пропоную в її честь засадити квітами всю Україну. Вона не любила всі ці соплі, так давайте зробимо, щоб вона там посміхнулася! Даєш всеукраінькій флешоб # Червоні_квіти Приєднуйтесь!", - повідомив військовослужбовець Сергій Кравченко.

"Олександр Мілютін. Позивний "Дід". Боєць ЗСУ. Я з ним мало спілкувався, але точно можу сказати, що іронії і певної легкості життєвої, в цьому чоловікові вистачало. Загинув сьогодні на бойовій позиції. І знову ж... війні немає відмінності , що у вас за вікном - ніч, день, зима, весна або супермаркет. Вона триває...", - написав ветеран АТО Іван Швая.

"Царство Небесне, нехай земля буде пухом", - коротко висловився користувач мережі Віталій Боряк.

Як повідомляв "Апостроф", 2 квітня бойовики 15 разів атакували позиції українських військових, в результаті чого загинули двоє захисників України і ще двоє отримали поранення.