RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Пожежа в Нотр-Дамі: стало відомо про тих, хто вижив у вогні

Бджоли, які мешкали в соборі Паризької Богоматері пережили пожежу, яка знищила більшу частину його даху і шпиль.

Про це повідомляє телеканал BBC.

Раніше йшлося про те, що близько 200 тисяч бджіл, що живуть у вуликах на даху Нотр-Дама, загинули. Однак потім бджоляр собору Ніколя Жеан заявив, що насправді комахи неушкоджені і дзижчать.

"Він наглядав за трьома вуликами з 2013 року, коли було прийнято рішення їх встановити в рамках міської ініціативи щодо збільшення популяції бджіл в Парижі. Вулики розташовані над ризницею в південній частині собору на відстані приблизно 30 м нижче рівня основного даху. За словами Жеана, вогонь їх не торкнувся", - йдеться в повідомленні.

Європейські бджоли - на відміну від інших різновидів - залишаються зі своїм вуликом при наближенні небезпеки, поїдаючи мед і продовжуючи захищати бджоломатку.

Ніколя Жеан пояснив, що, звичайно, високі температури могли б представляти для них ризик, але дим їх просто сп'янив. "Вуглекислий газ їх не вбиває, а п'янить, робить сонними", - сказав він.

Відзначають, що бджолярі досить часто використовують дим, щоб втихомирити комах і підібратися до їх вулика.

"Мені було дуже шкода Нотр-Дам, оскільки це така прекрасна споруда, - сказав Ніколя Жеан - Але як же чудово, що бджоли вижили. Слава богу, що полум'я їх не досягло, це дійсно диво!"

Як раніше повідомляв "Апостроф", собор Паризької Богоматері може закритися для відвідувачів на п'ять-шість років у зв'язку з відновлювальними роботами через пожежу 15 квітня.