RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Рот закрий, тварюка: розгорівся гучний лікарський скандал через поводження з немовлям в лікарні Києва

Головний редактор журналу Pink Валерія Квасневська звинуватила лікарів міської дитячої клінічної лікарні №1 в Києві в халатності і жорстокому поводженні з її однорічною дитиною.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Ми з донькою лежимо зараз в стаціонарі 1 міської лікарні на Богатирській. Потрапили ми сюди з невідомою х****ю у вигляді 40 температури і важкої анемії. Першу добу здавали аналізи, кололи антибіотик, спостерігали. Треба сказати, гематолог Чередниченко Наталія відмінна і палата ніби ми таки дійшли до Європи. На цьому всі плюси закінчуються і починається моя історія", - розповідає Квасневська.

За її словами, спершу в сусідній палаті з'явилася дитина, хвора на кір.

"Кір впізнали тільки через добу - весь цей час був контакт. Чому дитина опинилася в звичайному відділенні педіатрії, а не в інфекційному, запитаєте ви? Ніхто не знає", - пише мати.

Потім у її маленької дочки через численні аналізи і крапельниці випав катетер. Медсестра не стала його вставляти, а віднесла дитину в реанімацію, при цьому мати туди пускати не стали.

"Далі відбуваються 20 хвилин непроглядного пекла, якого я не побажаю нікому і ніколи, крім Ніни (так звуть медсестру, - прим. ред.). 20 хвилин моя дитина розривалася, ніби її ріжуть. Вона боїться лікарів, я давно це знаю, тому що ми не перший раз в лікарні, але я завжди поруч з нею, і спочатку плач не здався мені дивним. Я заспокоюю себе тим, що це скоро пройде, їй вставлять катетер і повернуть. Але тут я чую чоловічий голос, який кричить на мою однорічну дитину "Рот закрий, тварина", - описує ситуацію Квасневська.

"Чоловік кричав на мою дівчинку не один, і не два рази. Після моїх дзвінків в домофон, стукотів в двері і криків я почула "Ану глянь, хто це, якщо її мама - не пускай", - додає вона.

На ситуацію відреагував народний депутат Мустафа Найєм.

"З великими труднощами додзвонилися до головлікаря. Встановили склад бригади, яка була з малюком. Написали заяву в поліцію. Завтра відправимо звернення до Міністерства охорони здоров'я та міську адміністрацію. Якщо лікарі не будуть допитані і спробують ситуацію зам'яти, оприлюднимо... Зараз очевидно, що порушувався наказ МОЗ про допуск до реанімації матері дитини. І є обґрунтовані підозри в жорстокому поводженні з дитиною", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в місті Подольську Одеської області після проведення операції з видалення аденоїдів помер 8-річний хлопчик.