RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Смертельна ДТП з Зайцевою: адвокат пояснив, чи зможуть дівчині зменшити термін

Адвокат пояснив, чи можуть переглянути вирок фігурантки справи про смертельну ДТП в Харкові Олени Зайцевої, яка висловила свої вимоги.

Про це повідомляє ресурс "Крапка", посилаючись на слова адвоката компанії "Климчук і партнери" Володимира Воронцова.

"Те, що Зайцевій щось незрозуміло, фактично ні на що не впливає. У рішенні суду все розписано досить чітко. Вона перевищила швидкість і проїжджала перехрестя на заборонний сигнал світлофора. Ці два грубих порушення призвели до ДТП і тяжких наслідків", - сказав він.

Також Воронцов зазначив, що Зайцевій навряд чи пом'якшать вирок.

"Те, що їй пом'якшать покарання до п'яти років, малоймовірно. У неї є практично тільки одна пом'якшувальна обставина: щире каяття. Воно може пом'якшити покарання, але не так суттєво. Її адвокати явно будуть говорити, що необхідно визнати часткове відшкодування збитків як пом'якшувальну обставину. Без цього випробувальний термін застосувати неможливо", - пояснив адвокат.

Нагадаємо, Зайцева зажадала переглянути вирок і пом'якшити його. Вона вважає, що її повинні відпустити "умовно". Також фігурантка справи стверджує, що "проскочила б", якби не другий учасник аварії Геннадій Дронов.

Як повідомляв "Апостроф", Київський райсуд Харкова ухвалив рішення у справі про смертельну ДТП в Харкові, засудивши обох фігурантів справи, Олену Зайцеву і Геннадія Дронова, до 10 років позбавлення волі.