RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

НП на Рівненській АЕС: з'явилися дані про загрозу для людей, відео

29 квітня на Рівненській атомній електростанції загорівся трансформатор, а фахівці заявили, що загроз для людей і природи немає.

Про це повідомляє ТСН.

Займання на Рівненській АЕС, яке сталося незабаром після річниці вибуху на Чорнобильській АЕС, дуже налякало місцевих жителів. Їх схвилювали можливі наслідки пожежі для населення і навколишнього середовища. Однак рятувальники запевнили, що ніяких загроз немає.

"Завжди є переживання. Після прибуття було встановлено, що є пожежа трансформатора", - зазначив керівник чергової зміни оперативно-координаційного відділення пожежно-рятувального загону Сергій Гладкий.

Рятувальники запобігли загоряння масла в трансформаторі, де його тонни. І все ж в результаті пожежі відключився третій енергоблок.

"Спрацював алгоритм. Спрацювали умовно машини, які відключили енергоблок. Персонал спостерігав, яким чином все відбувається", - заявив Петро Кратік, керівник управління інформації та зв'язків з громадськістю Рівненської АЕС.

За словами фахівців, заміри йдуть кожні 30 секунд. Інженер з радіаційної безпеки ГУ ДСНС Рівненщини Віталій Шахно щоранку вимірює радіаційний фон неподалік АЕС. Каже, від учора нічого не змінилося та що нормальний радіаційний фон до 0, 4 мікрозівер за годину, а вдень приклад показував 0.25 сотих мікрозівер за годину.

Однак через відключення енергоблоку збитки АЕС все таки понесе. Йдеться точно про мільйони гривень.

"Якщо зараз один кіловат електроенергії, що виробляється на АЕС, становить приблизно 56 копійок, а блок мільйонник виробляє умовно близько 30 мільйонів кіловат. Треба множити", - додав Петро Кратік.

Зараз на АЕС чекають дозволів, щоб знову запустити третій енергоблок. Паралельно на АЕС спеціальна комісія вивчає причини загоряння трансформатора.

Як повідомляв "Апостроф", на Рівненській атомній електростанції сталося відключення від мережі енергоблоку №3.