RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Бойовики зазнають втрат сотнями: офіцер ЗСУ розповів про велику перемогу України

Протягом квітня воїни ООС на Донбасі завдали бойовикам-окупантам значних втрат.

Про це повідомляє офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що війська РФ кожен день ігнорували Мінські домовленості і провокували підрозділи ООС вогнем з різних видів зброї і калібрів, диверсійними групами і вогнем снайперів.

За підсумками квітня, підрозділи ЛНР-ДНР зазнали втрат - близько 90 окупантів. Також приблизно 130 бойовиків отримали поранення різного ступеня тяжкості.

"Небойові втрати склали 12 окупантів (порушення заходів безпеки, смерть в результаті суїциду, хвороба, ДТП), і 18 отримали поранення", - уточнив Штефан.

Також за його словами, дана цифра може відрізнятися в більшу сторону в зв'язку з постійним приховуванням лідерами бойовиків і російськими військовими втрат.

Офіцер ЗСУ пояснив, що куратори РФ постійно занижують офіційну кількість загиблих і поранених в зв'язку з низьким так званим закликом на "військову службу за контрактом" і не бажанням останнім часом захищати так звані кордони республіки.

"Більшість бойовиків, які брали участь в бойових діях в перші роки війни, вже розчаровані ідеями "руского міра" і Новоросії і звільняються з підрозділів російсько-окупаційних військ", - підкреслив "Штірліц".

Як повідомляв "Апостроф", протягом доби четверга, 2 травня, бойовики російсько-окупаційної армії 15 разів атакували позиції українських військових на Донбасі, поранивши трьох захисників.