RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

З'явилися подробиці смерті від бубонної чуми в Монголії

У Монголії від бубонної чуми померла пара, яка контактувала з російськими туристами.

Про це повідомляє видання Siberian Times.

Так, влада Монголії підтвердили смерть подружжя з провінції Баян-Улгій на заході країни від бубонної чуми. Відомо, що 38-річний чоловік полював на бабаків, м'ясо яких вони вживали з дружиною. Тому припускають, що саме це стало причиною зараження бубонною чумою.

У прямому чи непрямому контакті з померлими були 158 осіб. Всі вони знаходяться під наглядом. Серед них - щонайменше 17 туристів з Росії. В інтернеті публікують фотографії того, як фахівці в захисному одязі перевіряють пасажирів рейсу, який прибув до столиці Монголії Улан-Батор з регіону.

Посольство РФ в Монголії повідомило, що у російських туристів немає проблем зі здоров'ям.

Влада провінції Баян-Улгій оголосили карантин, який триватиме до 6 травня. Про інших заражених поки не повідомляється.

Як повідомляють росЗМІ, Національний центр з неінфекційних захворювань Монголії опублікував рекомендації з профілактики захворювання.

  • Не полювати на бабаків і не торгувати сировиною, отриманою даними способом;
  • Не вживати м'ясо бабаків, не зберігати його вдома і не перевозити в міські райони;
  • Щорічно брати участь в вакцинаціях;
  • При таких симптомах, як лихоманка, головний біль, набряки або припухлості, нетримання, біль в тілі і м'язах, терміново звертатися до лікаря.

"Зараз все робиться для того, щоб чума не поширилася на території сусідніх з Магнолією держав, тому і був введений карантин. Це особливо небезпечна інфекція, що протікає в різних клінічних формах. Бубонна чума менш контагіозна, але це не означає, що вона незаразна. Існує безліч санітарних заходів для зниження поширеності хвороби. Наприклад, при карантині протягом шести днів фахівці спостерігають за контактними особами. Якщо у них немає проявів хвороби, то обмеження знімають. Ні для Росії, ні для ынших регіонів немає небезпеки зараження. Для цього дотримуються суворі санітарні правила. Так що турбуватися абсолютно нема про що. Все було зроблено чітко і правильно, відповідно і до міжнародних стандартів", - розповіла російський медик Софія Русанова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Київській області була зафіксована підвищена загибель поросят, яким в результаті був поставлений діагноз африканської чуми свиней.