RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На Донбасі в ході бою пропав морпіх ЗСУ: опубліковані прізвище та фото

На Донбасі в зоні проведення ООС після бою пропав боєць морської піхоти Денис Козьма.

Про це повідомляє "БесарабіяINFORM".

Боєць 35-й ОБМП, уродженець села Приозерне Кілійського району Денис Козьма пропав без вісті після бою поблизу села Миколаївка.

Згідно з офіційним повідомленням 35-ї ОБМП, днями під прикриттям туману противник намагався непомітно подолати смугу забезпечення навпроти українських позицій поблизу села Миколаївка.

Бійці, які в цей час несли бойове чергування на спостережному посту, помітили переміщення противника і відкрили по ньому вогонь. У цей час на допомогу морським піхотинцям підійшла резервна група, яка почала переслідувати відступаючих ворожих бойовиків.

"Для прикриття відступаючих диверсантів, противник почав обстріл нашої групи з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В ході бою один з наших воїнів зник. В районі негайно розпочала роботу група пошуку і евакуації. У той же час командування бригади морської піхоти звернулося до міжнародних спостерігачів за встановлення режиму припинення вогню на цій ділянці. Однак ворог на поступки не пішов і продовжував обстріл, тим самим перешкодивши провести ретельний пошук зниклого бійця", - повідомили в 35-й ОБМП.

Ім'я зниклого військовослужбовця офіційно не розголошуються, але його побратими заявляють, що це був Денис Козьма.

Відзначають, що тіло українського військовослужбовця може перебувати в морзі одного з міст на окупованій території. В даний час вживаються заходи щодо ідентифікації загиблої людини і, в разі підтвердження інформації, повернення тіла українській стороні.

Як говориться в повідомленні, Денис Козьма після трагедії 2 травня в Одесі пішов на Донбас добровольцем, потім продовжив службу за контрактом. Вдома на нього чекає мама і маленька дочка.

Як повідомляв "Апостроф", 5 травня окупанти на Донбасі заявили про загибель українського військовослужбовця і трьох поранених бійців ЗСУ.