RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

На Волині пролунав вибух біля будинку депутата: фото і реакція поліції

У середу, 8 травня, в місті Камінь-Каширський на подвір'я депутата Волинської обласної ради Анатолія Буська невідомий кинув предмет, який вибухнув.

Про це повідомляє глава Волинської ОДА Олександр Савченко на своїй сторінці в Facebook.

В результаті вибуху було пошкоджено фасад будинку, вікно і металевий паркан. На щастя, внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

"Земляки знають депутата, як чуйну і порядну людини. Мені важко уявити, що подія може бути пов'язана з особистими мотивами. Враховуючи це, вважаю, що інцидент є або спробою залякати або спробою розхитати ситуацію в регіоні в той час, коли влада в країні переходить від чинного президента до новообраного", - написав Савченко.

Також голова ОДА закликав силовиків посилити оперативно-розшукові заходи для розслідування цієї події і превенції подібних проявів в майбутньому.

"Волинян закликаю бути пильними, не піддаватися на провокації, і в разі отримання інформації, яка може допомогти слідству невідкладно повідомляти про це в правоохоронні органи", - написав він.

У правоохоронних органах відреагували на подію. Зараз поліція встановлює всі обставини правопорушення і мотиви його здійснення.

Також відзначають, що інцидент у дворі будинку 47-річного депутата стався 8 травня вночі, приблизно о 02:00. За попередніми даними, там вибухнула граната РГД-5.

Під час огляду місця події поліція вилучила металеві уламки, важіль запалу, ймовірно, від гранати та інші речові докази.

Попередньо, слідчі кваліфікують подію за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Йдеться про хуліганство вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомляв "Апостроф", в Івано-Франківську невідомі вночі кинули гранату у двір місцевого бізнесмена.