RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Бійці ЗСУ завдали потужного удару у відповідь окупантам на Донбасі

За добу 17 травня російські окупанти на Донбасі обстріляли позиції українських військових, але солдати ЗСУ дали гідну відповідь бойовикам.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Так, окупанти РФ сім раз порушили режим припинення вогню, з них чотири рази - з застосуванням заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював воїнів ЗСУ з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 17 травня двох окупантів було знищено, ще 12 - отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

З початку поточної доби ворог також продовжив обстріл позицій українських військових на Донбасі. В результаті цього двоє солдатів ЗСУ отримали поранення.

"На кожен обстріл наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються", - заявили в прес-службі ООС.

Як повідомляв "Апостроф", 17 травня біля пам'ятника Шевченку в Харкові попрощалися з Антоном Безверхнім з позивним "Пітбуль", який загинув від кулі снайпера.