RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Убитий відомий український меценат: подробиці і фото з місця трагедії

У понеділок, 27 травня, в місті Коломия Івано-Франківської області вбили місцевого мецената Михайла Петріва разом з його дружиною.

Про це повідомляє видання "Дzеркало media".

Дзвінок на лінію рятувальників надійшов о 19:50. Розповіли, що горить приватний будинок відомого місцевого мецената на вулиці Пушкіна.

На місце прибули пожежники і правоохоронці. Вони в будинку виявили тіла двох осіб з вогнепальними пораненнями - 54-річного мецената Михайла Петріва та його 56-річної дружини. Труп чоловіка помітили в кімнаті, а жінки - в приміщенні кабінету на мансардному поверсі. У сусідній кімнаті палав вогонь. За попередніми даними, вбивця застрелив пару, а потім підпалив їхній будинок.

У ресурсі UAportal відзначають, що Михайло Петрів народився і виріс в Коломиї, навчався в Турківській школі, після чого отримав освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Чоловік працював приватним адвокатом і юристом, активно займався меценатською діяльністю, під девізом: "Поважайте минуле заради майбутнього". Займався культурним розвитком свого району.

У вбитої пари є діти, однак їх не було вдома на момент трагедії, тому вони не постраждали.

Як повідомляв "Апостроф", черкаського бізнесмена Володимира Сотникова розстріляв невідомий чоловік 30-35 років, який підбіг до нього в під'їзді і почав стріляти в голову і груди.