RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Стало відомо про нового підозрюваного у вбивстві 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому: відео

Зброя, з якої вбили 5-річного Кирила, могла бути в руках неповнолітньої дитини.

Про це повідомляє телеканал "Прямий", посилаючись на слова адвоката сім'ї загиблого 5-річного Кирила Олександра Щербини.

Він зазначив, що причетною до вбивства в Переяслав-Хмельницькому може бути інша дитина - син когось із фігурантів справи. Нібито батько давав своєму синові зброю для стрільби.

"Власник будинку <...> мав при собі зброю. Це була його зброя. Дитина також користувалася зброєю і здійснювала постріли", - повідомив адвокат.

На запитання, чи могла бути на місці злочину більше, ніж двоє підозрюваних, Щербина відповів: "Так, можливо". Він також підкреслив, що зброя зникла з місця злочину.

"Були вилучені гільзи і патрони, зброю до сих пір не знайдено. Зі свідчень випливає, що зброя була і з неї стріляли. Більше того, ця зброя під час проведення обшуку десь пропалоа, хоча воно перебувала на ганку будинку", - зазначив адвокат.

Дану інформацію підтвердив і прокурор. Також наголошується, що сторона захисту обвинувачених стурбована тим, що малюк загинув від одного пострілу, а підозрюваних двоє.

Крім цього, Щербина сказав, що сторона захисту обвинувачених подасть апеляцію на рішення суду, який 4 червня заарештував на 60 діб лейтенанта Національної поліції Івана Приходька та сержанта Володимира Петрівця.

Зі свого боку адвокат розповів, що готується цивільний позов, проте сума компенсації і з ким саме буде судитися сім'я загиблого, поки невідомі.

Нагадаємо, 31 травня в Переяслав-Хмельницьку лікарню був доставлений 5-річний хлопчик з вогнепальним пораненням в голову. У дитини закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, внутрішньо-мозкова гематома і перелом скроневої кістки.

Пізніше п'ятирічний Кирило Тлявов помер в лікарні.

Як повідомляв "Апостроф", біля будівлі МВС викинули іграшки, які люди принесли в пам'ять про вбитого поліцейськими 5-річному Кирила.