RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

США прийняли важливе рішення щодо військової допомоги Україні

У Конгресі США внесли поправку до закону про фінансування Міністерства оборони США, яка може дозволити поставляти ракети Україні.

Про це повідомляє Defense Express.

Ініціатори поправки – провідні законодавців комітету Палати представників з міжнародних справ демократ Еліот Енгел і республіканець Майкл Мак-Кол.

На думку колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера, це логічний наступний крок після рішення США поставляти ракети Javelin українським збройним силам.

"Не думаю, що це породить більше проблем, ніж поява ракет Javelin", – заявив Пайфер, який сьогодні є науковим співробітником Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі при Стенфордському університеті.

Пайфер також зазначив, що для ПЗРК поки не знайдеться негайного бойового застосування, оскільки російські військові літаки не використовувалися в конфлікті. Однак обидві сторони конфлікту широко використовують безпілотники.

Ініціатива є частиною більш широких зусиль Конгресу щодо посилення військової підтримки України. Два окремі законопроекти, які знаходяться на розгляді в Палаті представників і Сенаті, передбачають надання Україні щорічної військової допомоги в розмірі до 300 млн доларів – більше, ніж в попередні роки.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Палаті представників Конгресу США представили законопроект, який передбачає розширення військової допомоги і надання Україні статусу головного військово-політичного союзника США.