RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Києві розгорівся скандал на саміті ЄС: міністр киває на Гройсмана

Віце-прем’єра з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе не пустили на саміт "Україна-ЄС", який проходить 8 липня у Києві.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Климпуш-Цинцадзе не подали у переліку учасників зустрічі попри те, що саме вона відповідає за цю тематику, і Євросоюз очікував її участі.

За даними джерел, ще сьогодні розглядалася можливість участі Климпуш-Цинцадзе у саміті. Але коли вона прийшла до Маріїнського палацу, їй відмовили у вході.

Таким чином, міжурядові договори на зустрічі буде підписувати перший віце-прем’єр і міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

В свою чергу, Климпуш-Цинцадзе звинуватила прем’єра Володимира Гройсмана у тому, що він викреслив її з-поміж учасників зустрічі.

"Прем’єр ухвалив рішення виключити мене з делегації, бо у попередніх списках я була, а команда нового президента стала заручником тих інтриг, які веде очільник уряду", - заявила журналістам Климпуш-Цинцадзе.

Очільниці урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції на саміті також немає.

"Там відсутні ті представники уряду, хто опікувався тематикою євроінтеграції та знається на питаннях, які там обговорюються", - додала Климпуш-Цинцадзе.

На запитання журналістів, як відреагувала європейська сторона на її неучасть у саміті, Климпуш-Цинцадзе відповіла: "Я бачила здивоване обличчя Гана (єврокомісар питань розширення та політики добросусідства – ЄП), але що поробиш, делегації вже зайшли", - сказала віце-прем'єр.

Як повідомляв "Апостроф", під час саміту "Україна - ЄС", який проходить у Києві в понеділок, ніяких нових заяв про агресію Росії проти України чекати не доводиться.