RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Глава РПЦ влаштував колапс на дорозі, не пропустивши "швидку": опубліковано відео

У Підмосков'ї (Росія) через приїзд патріарха Російської православної церкви Кирила заблокували роботу машин швидкої медичної допомоги.

Відео опублікували на YouTube-каналі GROZNY TV.

Інцидент стався в Сергієвому Посаді, де перекрили дорогу через приїзд священнослужителя. За словами очевидців, поліцейські забороняли медикам з місцевої підстанції виїжджати на виклики громадян. Причиною стало розташування станції швидкої - в центрі міста, по вулиці Піонерська, куди якраз прибув кортеж патріарха Кирила.

"Всі стоїмо і чекаємо. Сказано було: "Хворі почекають"", - розповіла одна з лікарів.

Як пишуть в Telegram-каналі Baza, пресс-секретар патріарха Олександр Волков заявив, що РПЦ розбереться в ситуації з перекриттям проїзду для "швидких" під час візиту Кирила в Сергіїв Посад.

"Такі рішення приймає не церква, а місцеві правоохоронні органи. Часто буває, що просто перестараються і показують старанність у роботі. Такі ситуації, особливо до швидкої допомоги, є неприпустимими. Ми завтра чекаємо відповідь і, якщо підтвердиться, без реакції, звичайно, не залишимо".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі користувачів обурив кортеж президента України Володимира Зеленського в Києві, через якого на деякий час перекрили дорогу.