RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Трагедія в одеському готелі: фото, відео, основні версії і дані про жертви

У ніч на 17 серпня в результаті пожежі в готелі "Токіо Стар" в Одесі загинуло дев'ять осіб.

За даними рятувальників, виклик на місце надійшов в 1:34, а вже через п'ять хвилин сюди прибули перші підрозділи пожежників. Вони встановили, що загоряння сталося на другому поверсі, його площа становила 200 квадратних метрів. У момент загоряння в готелі перебувало близько 200 осіб. На жаль, в результаті інциденту вісім осіб загинули, ще 10 постраждали. Пожежу вдалося загасити в 04:32 На площі 1000 квадратних метрів.

Також з'явилось фото, зроблене внутри будівлі.

Відомо, що в липні мала відбутися перевірка готелю, але його власник відмовився допустити перевіряючих до будівлі. Якби він вчинив інакше, страшної трагедії вдалося б уникнути.

Поліція розглядає три версії причини виникнення пожежі в готелі "Токіо Стар" в Одесі, внаслідок якого загинуло вісім осіб, в тому числі - навмисний підпал, заявив начальник ГУ Нацполіції Одеської області Олег Бех.

"Перша версія - можливий факт вбивства, після якого був підпал з метою приховування даного злочину. Друга версія - порушення правил пожежної безпеки. Третя версія - необережне використання вогню тими відвідувачами, які знаходилися в даному готелі", - говорить Бех.

Також з'явилась реакція Зеленського.

В результаті пожежі постраждали всього 18 осіб, серед них - 1 дитина та 2 іноземців. 7 людей загинули на місці пожежі, а ще одна людина - в "швидкій". Пізніше на місці пожежи знайшли тіло 9 загиблого.

10 постраждалих госпіталізовано, з них 7 знаходяться у важкому стані, а 2 - в стані середньої тяжкості. Серед госпіталізованих є іноземець, громадянин Сьєрра-Леоне. Постраждав також громадянин Литви, але він від госпіталізації відмовився.

Всі постраждалі отримали опіки тіла та дихальних шляхів, а також отруєння.

Раніше в мережі з'явились фото і відео наслідків пожежі, зняті з висоти.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський пообіцяв особисто простежити за покаранням для винних у пожежі в одеському готелі "Токіо стар".