RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Чув, як вбивали товаришів: боєць ЗСУ розповів про жахи полону на Донбасі

Бойовики розстрілювали українських військових, яких брали в полон на Донбасі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів український військовослужбовець Іван Журавльов, який побував в полоні у бойовиків.

"Я чув, як дострілювали моїх товаришів. Мене врятувало те, що у мене знайшли посвідчення снайпера. Вони витягли мої документи і хтось кринув: не стріляйте, це снайпер, не стріляйте, це снайпер! Тоді мене підняли, поставили на ноги. бачити я не міг, тому що у мене обличчя було все розбите, але пам'ятаю, що їх командир - це був колишній "беркутівець", - розповів він.

Журавльов відзначив, що його хотіли помістити в будівлю СБУ в Донецьку.

"Там подивилися на мене і сказали, що у мене не товарний вигляд. Мовляв, його потрібно в лікарню, тому що він тут загнеться", - додав військовий.

З приміщення СБУ полоненого повезли в лікарню, де його "зашивав" хірург. Боєць зазначив, що лікар постійно говорив про те, що ненавидить українців.

"Він сам був з Донецька. Зашиває і розповідає мені, як же він нас ненавидить. Знає українську мову, але ніколи на цій мові більше розмовляти не буде. У мене була дуже велика втрата крові, але прийшов якийсь лікар, і ще націдив пляшку моєї крові для своїх переливань ...

На другий день, коли мене хотіли помістити в підвал в лікарні, підійшов до мене російський солдат і каже: ось поясни мені, я хочу зрозуміти, чому ви вбиваєте свій власний народ, чому я з Росії повинен їхати, до вас, щоб захищати ваше ж населення від вас?" - розповів Журавльов.

Також військовий розповів про те, як бойовики проводили допити полонених.

"На кожному допиті, коли били, запитували: навіщо ти це все терпиш? Розповів би все, що знаєш і на цьому б все закінчилося, на що я відповідав: краще вже я ще помучаюся. Їм було байдуже, що я б їм відповідав. Але я думаю, що як тільки я б почав про щось розповідати, то автоматично перестав бути їм цікавим", - завершив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У полоні мені винесли сім смертних вироків - учасник війни на Донбасі.