RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Померли від радіаційного опромінення: спливли страшні деталі про потерпілих в ядерній НП в Росії

Двоє з п'яти жертв вибуху під Северодвінськом (Росія) загинули не від травм і поранень, а від наслідків радіаційного опромінення.

Про це повідомляють у виданні Spiegel, посилаючись на інформацію від лікаря архангельській лікарні, куди спочатку доставили трьох постраждалих.

За словами медика, вони були голими і накриті фольгою, їх одяг лежав у поліетиленових пакетах, постраждалих оглядали в приймальному покої без захисних костюмів, оскільки лікарів не попередили про можливе радіаційне зараження.

В операційній дозиметристи зафіксували біля голови одного з пацієнтів бета-випромінювання 25 тисяч мікрорентген на годину, після чого пацієнтів відвезли до приймального покою і мили у ванній.

"Ванна була потім настільки заражена, що згодом військові її демонтували", - розповів лікар.

Постраждалих повинні були відправити в Москву, однак двоє з них померли по дорозі в аеропорт. Як зазначив медик, причиною стали незворотні наслідки опромінення.

Офіційних коментарів від влади на цей рахунок поки не надходило. Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що загрози і підвищення радіаційного фону після інциденту в Архангельській області немає.

Як повідомляв "Апостроф", в хмарі, яка утворилася після вибуху під Северодвінськом (Росія), були виявлені радіоактивні ізотопи, які могли з'явитися тільки з ядерного реактора.