RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

СБУ відреагувала на інформацію про загибель розвідника при викраденні Цемаха

У Службі безпеки України відреагували на інформацію про загибель кіборга Олександра Колодяжного під час спецоперації із захоплення екс-начальника ППО так званої ДНР Володимира Цемаха.

Про це повідомляє ВВС.

"Жодного співробітника СБУ не загинуло", - відповіла прес-офіцер СБУ Олена Гітлянська на запитання в коментарі з приводу поширеної в ЗМІ інформації про втрати Служби безпеки в спецоперації по Цемаху.

Нагадаємо, у кінці червня 2019 року в мережі з'явилися чутки, що колишній начальник бригади протиповітряної оборони так званої ДНР з міста Сніжне Донецької області Володимир Цемах, який може бути причетний до краху МН-17 на Донбасі в 2014 році, був викрадений українськими спецслужбами.

29 червня з'ясувалося, що Шевченківський суд Києва заарештував Цемаха на 60 діб як підозрюваного в тероризмі. Адвокат оскаржив його арешт.

У липні міжнародна група Bellingcat оприлюднила докази причетності Цемаха до катастрофи МН17 на Донбасі. Хоча сам він не збивав пасажирський лайнер, але є цінним свідком: у 2015 році Цемах дав інтерв'ю російському націоналістичному виданню, в якому розповів про допомогу в приховуванні "Бука" після того, як він збив МН17.

Детальніше про звільнення Цемаха, читайте в матеріалі "Апострофа": Небезпечний свідок: що станеться з Цемахом в Росії.