RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

З'явилися подробиці захоплення терориста на мосту в Києві: нові фото

У поліції поділилися деталями спецоперації по знешкодженню військового, який хотів підірвати міст Метро в Києві.

У КИЄВІ ОЗБРОЄНИЙ ЧОЛОВІК ПОГРОЖУВАВ ПІДІРВАТИ МОСТ: УСІ ПОДРОБИЦІ

Як розповів представник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, загарбник моста є професійним стрільцем.

"Відкривав вогонь в повітря. Потрапив у наглядовий дрон, який впав у річку. Погрожував підірвати міст. З огляду на те, що цього літа він добровільно здав в поліцію кіло вибухівки та патрони, в машині могло бути що завгодно", - розповів Шевченко.

У поліції переживали, щоб зловмисник не почав рух в напрямку лівого берега в житлові квартали, де виникла б загроза киянам.

"Командував операцією начальник Поліція Києва генерал Андрій Крищенко. З огляду на невдалі спроби почати змістовні переговори і очевидно неадекватний стан підозрюваного, наближення темного часу доби, коли операція істотно б ускладнилася, було прийнято рішення розпочати штурмові дії. Дві групи "Корпусу оперативно-раптової дії" Національної поліції України під прикриттям БТРа з українським прапором і бронемашини Варта наблизилися до підозрюваного і змусили його вийти з машини, лягти на дорогу і затримали без єдиного пострілу", - розповів Шевченко.

На місці подій виявили тубус з гранатомета і мисливську зброю.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", увечері 18 вересня в Києві через чоловіка, який перекрив міст Метро і погрожував його підірвати , настав транспортний колапс: дороги зупинилися в пробках, а станції метро переповнені.