RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Перетворюють людей на тварин: з'явилася моторошна розповідь про таємну в'язницю бойовиків у Донецьку

Колишній в'язень бойовиків з "ДНР" Ігор Козловський детально розповів про те, як знущалися над людьми в окупованому Донецьку.

В інтерв'ю "Сегодня" він розповів про в'язницю-концтабір під назвою "Ізоляція".

"Ізоляція" для Донецька - це був такий культурний оазис, де відбувалися цікаві культурні заходи. Вона відігравала значну роль в становленні культурного образу Донецька. Коли відбулося захоплення, спочатку не було зрозуміло, навіщо. Що там робити? Потім почали вже приходити чутки, що там був створений концтабір-в'язниця", - зазначив він.

У цьому місці, за словами Козловського, проходили постійні тортури. Деяких людей катували щоночі.

"Це була садистська методика для того, щоб зламати людину не тільки фізично, а й психологічно, перетворити людину в тварину. І зараз я періодично спілкуюся з рідними, батьками тих, хто утримується в "Ізоляції". Вони називають різну кількість людей, які там знаходяться, різні дані, але все підкреслюють, що там є не тільки катування, але і примусова праця, пов'язана з брудною роботою", - додав він.

Дії бойовиків виходять за рамки людяності, вважає колишній в'язень "ДНР". Він підкреслив, що вони повинні бути покарані.

"Якщо зло не покаране, воно повертається в стократному розмірі. Завдання громадянського суспільства не тільки нагадувати про це постійно, але також і тиснути на наші структури, суди, для того, щоб справедливість восторжествувала", - говорить Козловський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що учасника Автомайдану і волонтера Володимира Якименка, який як і раніше утримується в ув'язненні в РФ, катували співробітники російських спецслужб.