RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Йшов попереду в бою за Іловайськ: з'явилася зворушлива розповідь про загиблого в Києві "Сенсея"

З'явилася зворушлива історія про ветерана АТО Віктора Дегтярьова з позивним "Сенсей", який загинув 22 жовтня в Києві в результаті вибуху гранати.

Історію в Facebook опублікував журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, Дегтярьов останнім часом проживав з сім'єю в офісі громадської організації, так як свого житла вони не мали. Загиблий ветеран працював тренером з бойових мистецтв і любив полювання. Також був учасником Революції Гідності в Києві, після чого відправився на Донбас.

"Саме розвідувальна група Дегтярьова йшла попереду на напрямку атаки в першому бою батальйону "Донбас" в ході Иловайской операції. 10 серпня в районі села Третьяков під Іловайськом противник влаштував засідку - група "Купол" була раптово атакована з двох сторін. Загинув на місці доброволець Вадим Антонов, позивний "Літак", поруч з ним йшов і Дегтярьов, кулі пошматували йому праву руку, він отримав важке поранення, були відірвані два пальця. Антонов прийняв на себе чергу кулемета ..." - розповів Бутусов.

Після повернення з Донбасу Дегтярьов практично вів боротьбу існування, так як не міг знайти роботу через ампутовані пальці.

Також у нього виникали труднощі з оформленням статусу ветерана бойових дій. Його він отримав тільки в 2017 році. При цьому ніяких державних нагород воїну не вручали.

Детальніше про вибух в Києві читайте в матеріалі "Апострофа": У Києві загинув легендарний воїн "Сенсей": всі подробиці вибуху на Пушкінській.