RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Шахраї в Києві "заробили" мільйони, прикриваючись ім'ям компанії Ілона Маска

Прокуратура Києва спільно з органами Національної поліції та Служби безпеки України завершила досудове розслідування щодо двох осіб, підозрюваних у шахрайстві від імені фейкового представництва компанії "Tesla Motors Inc".

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

Підозрювані у період з 2017 по 2019 рік утворили в Україні низку псевдо представництв американської компанії "Tesla Motors Inc" та розмістили на власному інтернет-ресурсі інформацію про продаж цінних паперів даної корпорації.

У дійсності ніякого відношення до діяльності корпорації зловмисники не мали, ліцензії на провадження діяльності на фондовому ринку не отримували та правочинів з цінними паперами не здійснювали. Натомість усі грошові кошти, отримані від потенційних інвесторів, вказані особи привласнювали.

За даними слідства, організатори шахрайської схеми ошукали 25 потерпілих на суму понад 12 млн гривень.

Згідно із повідомленням, після ознайомлення підозрюваних з матеріалами кримінального провадження до суду буде скеровано обвинувальний акт за статтями 190 (шахрайство) та 209 (легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ затримала чоловіка, який пред'являв фальшиве посвідчення СБУ та збирав кошти із підприємців Чернігівської області нібито на потреби учасників бойових дій на Донбасі.