RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ризик екологічної катастрофи зріс: з'явилися свіжі фото аварії танкера в Одесі

Молдовський танкер "Делфі", який 22 листопада сів на мілину поблизу Одеси та забруднив акваторію нафтою, загрожує навколишньому середовищу.

Про це повідомив в.о. глави Держекоінспекції України Єгор Фірсов у Facebook.

"Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів. Інспектори наразі працюють на місці і продовжують моніторинг забруднення у межах своїх повноважень і зони відповідальності", - прокоментував ситуацію Фірсов.

Додав, що на сьогодні з'явилася нова інформація про власників судна. Судно, яке сіло на мілину, - це рейдово-портовий нафтоналивний плавбункеровщик болгарського проекту 585. Його довжина 59 метрів, ширина - 10 метрів, вантажопідйомність 1565 тонн. Відомо, що власник судна «Фактор груп лімітед» зареєстрований у Харкові і належить Джавадову Шамсаддіну Алі Огли.

Зараз на місці катастрофи працюють фахівці. Шторм заважає їм розтягнути в акваторії забруднення сорбуючі бони - плавучі загородження, які служать для обмеження поширення нафтопродуктів у воді.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що корабельна катастрофа танкера "Делфі", який 22 листопада сів на мілину поблизу Одеси, може спровокувати екологічне лихо - допустимий вміст нафти в акваторії аварії вже перевищений у рази.