RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Навколо мовного омбудсмена назріває скандал через секс-домагання в Могилянці

Тетяна Монахова, яку Кабмін призначив на посаду уповноваженого із захисту державної мови, потрапила в гучний скандал, пов'язаний з покриванням домагань до студентів Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Шиповник.

"Коли я ще вчилася, до нас прийшов цей викладач і вже з першої лекції він розповідав про сексуальні підтексти, і що з ним багато студентів судилися, але жоден суд він не програв. Дівчата розповідали, що він одну за коліно чіпав. Я нічого не бачила, тільки розповіді дівчаток чула, оскільки я на заліки не потрапляла. Коли я почала шукати інформацію, щоб написати про це матеріал, то попросила одну студентку з курсу мені допомогти - записати на диктофон, як вони здають залік. Одній з дівчат він сказав, що "хабарі бере виключно натурою" . У деяких були різні листування з ним, де він писав "подяки" і робив різного роду натяки. Тоді Тетяна Монахова зателефонувала мені і сказала, що якщо матеріал буде стояти на сайті, то в першу чергу дістанеться мені. Ще мені дзвонила викладач з кафедри журналістики і сказала, що я хороша дівчинка і робити цього не буду. Але вона не загрожувала, а намагалася зупинити мене. Мені дзвонили одногрупники - вони просили мене дати їм можливість отримати диплом, дати закінчити їм університет", - розповіла журналістка.

В опублікованій розмові журналістки і Монахової, остання намагається "зам'яти" справу, щоб інформація про домагання викладача, який приїхав з Херсона в рамках акредитації навчального закладу, не вийшла на поверхню.

"Писати нема про що. Він не в штаті, трудова тут не лежить, просто запрошена зірка. "Повів себе по-свинськи - до побачення, то більше ми тебе запрошувати не будемо". Поясніть, що це не наш співробітник", - говорить на аудіо новопризначений омбудсмен.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві розгорівся секс-скандал навколо викладача Київського національного університету ім. Шевченко.