RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні розкрили деталі експертизи зовнішності і ходи фігурантів справи Шеремета

Директор Київського науково-дослідного інституту судової експертизи (КНДІСЕ) Олександр Рувин прокоментував той факт, що підозрювані в убивстві журналіста Павла Шеремета були визначені за допомогою експертизи ходи, і для цього запросили британського фахівця.

Про це він сказав в передачі "Свобода слова Савіка Шустера".

"Портретні експертизи, вони найпростіші. Бо особливості людини, його руху, вони як почерк. Їх змінити неможливо ... Кожна людина ходить по-своєму: він руку піднімає по-своєму, він ногу піднімає по-своєму. І тут не обов'язково було запрошувати людину з Великобританії, нам досить нашого досвіду - ми більше 20 років цим займаємся. Але, з огляду на те, що у нас не збігалися результати з тим, на що сподівалося слідство - бо ми не підтверджували ні Грищенко, ні Кіяна - нам довелося запросити нашого колегу з Англії. Ми разом проводили, не він один проводив експертизу, комісія разом проводила. Ми перевіряли всі відеозаписи, дивилися як хто ходить, ставить ноги і прийшли до одного і того ж висновку, який дав можливість видати цю експертизу", - сказав Рувин.

Нагадаємо, на брифінгу МВС заявили, що для додаткової оцінки та більш об'єктивних результатів експертизи ходи підозрюваних був запрошений один з найкращих світових експертів з Великобританії Айвон Бірч, який співпрацює з правоохоронними органами країн ЄС і США.

"Бірч відпрацював надані матеріали, що зайняло певний час, і надав свої висновки. З огляду на його думку і висновки експертів, КНДІСЕ в комплексній експертизі, в яку входить психологічна, фотопортретна і вивчення ходи, дав наступні висновки: 1) особа чоловічої статі, яка приймає участь у закладанні вибухового пристрою під автомобіль Шеремета, це громадянин Антоненко; 2) особа жіночої статі, яка закладало вибухівку, це Кузьменко Юлія", - розповів заступник голови Нацполіціі.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 14 грудня суд заарештував головного підозрюваного Андрія Антоненка на два місяці.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Сакральні жертви: що не так з головною версією вбивства Павла Шеремета.