RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На Донбасі попрощалися з молодим бійцем ЗСУ, який врятував побратима від смерті: відео

На Донбасі, практично в самому "серці" передової, на так званому "нулі", попрощалися з 21-річним бійцем Збройних сил України (ЗСУ) Сергієм Михальчуком, який загинув під час ворожого обстрілу в зоні Операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі 14 грудня.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

Прощання проходило в селищі Новолуганське, на площі біля сільради, де зібралися нацгвардейці.

Відомо, що Сергій з багатодітної сім'ї з Харківщини, наймолодший з шести дітей. В армію пішов не відразу після школи. Спочатку була строкова служба, а далі контракт і фронт.

Сергій загинув 14 грудня, коли кілька ворожих мін залетіли мало не в окоп, де було кілька бійців. "Він мені подарував життя", - згадує військовий з позивним "Веселий".

Він в момент вибуху міни стояв за Сергієм. Йому дістався лише один осколок в плече. "Сергій все осколки прийняв на себе", - згадує він.

Після прощання Сергія Михальчука повезли в рідне село для прощання з батьками, братами і сестрами. Поховають бійця в Харкові на алеї героїв.

Як повідомляв "Апостроф", 3 грудня в Києві попрощалися з 37-річним Денисом Волочаєвим, підполковником, бійцем спецпідрозділу "Альфа" СБУ, загиблим 1 грудня на Донбасі.