RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Пекельні пожежі в Австралії: з'явилося важливе попередження для України

Колишня в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла про загрози від лісових пожеж на прикладі Австралії.

"За останніми даними загинуло 25 осіб, багато зниклих, третина населення материка знаходиться в реальній небезпеці, у вогні загинуло понад 500 мільйонів звіряток, а вчені вказують, що деякі види рослин і тварин, можливо, зникли назавжди", - пише вона в Facebook.

Вона додала, що в Україні багато людей палять поля, листя і сухостій без потреби і завдають шкоди для навколишнього середовища і здоров'я.

"Через це постійно трапляються різного розміру пожежі. Наприклад, навесні минулого року в одному з найбільших заповідників України пожежа сталася саме через випалювання сухої трави і підросту. Швидше за все, ви також ставали свідками як палають великі поля уздовж міжміських трас, або ваші сусіди в заміському будинку спалювали листя, а разом з ним все сміття, що начебто можна курити.

Підпалювати залишки рослин або цілі поля - шкідливо, неекологічно, нецивілізовано і небезпечно ... Ми звертаємо більше уваги на великі пожежі, але всі вони можуть бути шкідливі і небезпечні і привести до реальних катастрофічних наслідків", - зазначив він.

Нагадаємо, що в мережі діляться свіжими фото пожежі в Австралії, на цей раз показали постраждалих тварин.