RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Як літак МАУ в Ірані збивали ракети: відеореконструкція катастрофи PS752

Американський канал ABC News зробив відеореконструкцію ракетної атаки Ірану на літак МАУ, який зазнав аварії в Тегерані.

Відео було опубліковано на YouTube-каналі ABC.

Американські ЗМІ відтворили ймовірний обстріл українського повітряного судна іранською ракетою. Вона була випущена з землі, коли літак знаходився на відстані 1408 метрів від землі. Як видно на реконструкції, було випущено кілька ракет, одна з яких потрапила в літак.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 січня в місті Тегеран. На борту літака були 167 пасажирів і членів екіпажу, всі загинули на місці. Експерт називав кілька причин авіакатастрофи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зробив заяву, що у канадської розвідки є дані, що підтверджують версію попадання ракети в український літак в Ірані.

До цього президент США Дональд Трамп заявив, що "не вірить" у версію катастрофи українського літака в Ірані через технічну несправність.

Пізніше офіційний представник уряду Ірану Алі Рабей назвав "брехливими" заяви світових лідерів, що літак МАУ був збитий іранською ракетою.