RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

З'явилася повна відеореконструкція польоту і трагічного падіння літака МАУ в Ірані

Видання The New York Times повністю відтворило політ і падіння літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ), який зазнав аварії під Тегераном (Іран).

Відповідне відео розміщено на сайті видання.

Трагічний рейс тривав всього 7 хвилин.

За даними розслідування, літак МАУ злетів з міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані о 06:12 за місцевим часом (04:42 за Києвом). Своєї траєкторії судно не змінювало, прямувало по північно-західному напрямку і за 3 хвилини набрало висоту близько 8000 футів (2,4 км). До цього часу літак відображався на радарах, а всі транспондери передавали сигнал.

Близько 06:15 за місцевим часом (04:45 за Києвом) з однієї з секретних баз Ірану, розташованих поблизу, відбувся запуск ракети. Через кілька секунд вона потрапила в літак.

Незважаючи на попадання, судно летіло ще кілька хвилин. Достеменно невідомо, яким був його подальший рух, проте літак впав у 16 кілометрах від місця останнього сигналу.

Є інформація, що після першого попадання літак розвернувся в бік аеропорту. Близько 06:19 за місцевим часом (04:49 за Києвом) очевидці зняли літак, який поступово знижувався. Ймовірно, на борту літака стався другий вибух буквально перед ударом об землю. У результаті уламки літака розкидало на відстані близько 1500 футів (457 метрів). Найдалі знаходилися уламки хвоста і шасі літака.

Читайте також матеріал "Апострофа" про катастрофу літака МАУ в Ірані: Дурість або збій системи: дві версії загибелі українського літака.