RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Шукали компромат на Байдена: стало відомо про злом серверів української компанії хакерами з Росії

Російські хакери зламали сервери української газової компанії Burisma, яка фігурувала в розмові американського і українського президентів і стала причиною процедури імпічменту проти Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Times.

За даними видання, спроби злому Burisma почалися на початку листопада, коли в ЗМІ висвітлювалися тема Байдена, України та імпічменту Трампа.

Експерти американської компанії з кібербезпеки Area 1 Security відзначають, що хакери могли шукати компромат на Байдена. При цьому їх тактика схожа на злом серверів Національного комітету Демократичної партії США під час президентської кампанії 2016 року. За ці атаки американські спецслужби також покладають відповідальність на Росію.

Як відомо, в правлінні газової компанії Burisma був Хантер Байден - син колишнього віце-президента США Джозефа Байдена. Зараз він один з претендентів на крісло президента США на наступних виборах.

Нагадаємо, "Апостроф" розповідав, що у вересні президенту США Дональду Трампу оголосили про початок імпічменту через телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським. Трампа звинувачують у тиску на українського президента для розслідування діяльності газової компанії Burisma в Україні, до ради директорів якої входив Хантер Байден.