RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

З'явилися фото і дані про 31-річного бійця ЗСУ, вбитого снайпером на Донбасі

На початку поточного тижня в зоні проведення Операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі загинув 31-річний український військовий Василь Муха.

Про це повідомляє Борівська РДА.

Загиблий 20 січня боєць Збройних сил України (ЗСУ) був жителем села Піски-Радьківські Борівського району Харківської області. Він служив командиром машини 2-го мотопіхотного відділення 2-го мотопіхотного взводу 2-ї мотопіхотної роти військової частини А3137.

За словами військового комісара області Юрія Калгушкіна, Муха загинув у результаті снайперського обстрілу. Свій останній бій він прийняв близько 19:45, відкривши під час ворожого обстрілу вогонь з кулемета. У нього потрапили три кулі, одна з них - зі снайперської зброї, вона і стала смертельною.

До закінчення контракту на службу військовий не дожив 10 днів.

Муха пішов на контрактну службу 31 січня 2019 року і служив у 37-му окремому мотопіхотному батальйоні "Запоріжжя" 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади ЗСУ, яка обороняє позиції в районі Донецька.

Раніше він воював у складі 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Воїна поховають з почестями в четвер, 23 січня, близько 12:00 в рідному селі. Вдома у нього залишився батько.

Як повідомляв "Апостроф", 22-річний уродженець села Лище (Волинська область) Микола Сорочук, який загинув від кулі снайпера на Донбасі, пішов добровольцем на війну через рік після закінчення школи.