RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Генпрокурор зробив несподіване зізнання з розслідування вбивства Шеремета

Для того, щоб до суду було передано справу за обвинуваченням виконавців і організаторів вбивства журналіста Павла Шеремета, по ньому потрібні додаткові докази.

Як повідомляє "Апостроф", про це в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна" заявив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

За словами глави Офісу генерального прокурора, зібраного обсягу доказів недостатньо.

Генпрокурор при цьому дав зрозуміти, що розслідування не зупиняється на етапі, коли фігурантам справи повідомляють про підозру. За його словами, додаткові докази повинні збиратися і згодом.

"Щоб зібрати додаткові докази, які підтверджують або спростовують провину цих людей - а ми повинні рухатися в обох напрямках - підготовлені письмові вказівки прокурорів слідству і відповідно встановлено терміни розслідування. Будемо стежити за виконанням цих вказівок", - сказав Рябошапка.

При цьому він також зазначив, що процесуальні рішення прокурорів у цій справі будуть залежати від того, як ці вказівки будуть виконані і будуть зібрані додаткові докази.

На завершення Рябошапка підкреслив, що головне завдання слідства - "встановити людей, які не тільки організовували виконання вбивства, але і тих, кому, це було вигідно, хто все це замовив".

Нагадаємо, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета стане для міністра МВС Арсена Авакова Рубіконом: він або доведе свій професіоналізм, або буде змушений піти з посади.