RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Намагалися отруїти ртуттю: екс-генпрокурор України зробив гучну заяву про замах на себе

Колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін запевняє, що в минулому році на нього було скоєно замах. За його словами, невідомі хотіли отруїти його ртуттю у вересні 2019 року, коли він був в Греції.

Як повідомляє "Апостроф" , в інтерв'ю "ТСН" Шокін зазначив, що в Грецію тоді він відправився після смерті брата.

Після виходу з машини Шокіну раптово стало погано і він втратив свідомість, після чого його доставили в найближчу клініку. За словами екс-генпрокурора, він пережив дві зупинки серця.

З 22 вересня Шокін проходив лікування в Австрії у лікаря, який лікував після отруєння Віктора Ющенка.

"Лікар до мене прийшов і запитав: "А ви знаєте, що у вас ртуть в організмі". У висновках зазначається, що вміст ртуті у мене в організмі - 9,7%, тобто в п'ять разів більше, ніж максимальна норма. Потім я дізнався, що способи отруєння ртуттю дуже різні - можна отруїтися і парами ртуті, і іншими шляхами. Як мені говорили знайомі в СБУ, в такий спосіб отруєння кілька застарілий, але ще має місце його застосування", - зазначив Шокін.

Також колишній глава ГПУ допускає, що отруїти його міг колишній віце-президента США Джо Байден, так як Шокін вів розслідування справи проти компанії Burisma сина Байдена Хантера.

Нагадаємо, що американські ЗМІ знайшли зв'язок між адвокатом президента США Дональда Трампа і колишня їм генеральним прокурором України Юрієм Луценком.