RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії знайшли мертвими молодого українського шахіста з дівчиною: фото і відео

Увечері 5 березня в Москві знайдено мертвими 18-річна шахістка Олександра Вернігора і 26-річний український шахіст з України Станіслав Богданович, який недавно зіграв за російську команду проти українців.

Як пишуть російські ЗМІ, молода пара отруїлася так званим "звеселяючим газом". Біля їхніх тіл знайшли повітряні кулі з закисом азоту.

За уточненими даними, на тілах загиблих не було слідів насильницької смерті. Тіла виявив батько молодої шахістки по приходу додому. Відзначається, що швидку на адресу викликали двічі, але медики прибули надто пізно.

Вернігора була професійною шахісткою. У рейтингу ФІДЕ вона займала 1861-е місце.

У свою чергу Богданович був чемпіоном України зі швидких шахів в 2013 році, а зовсім недавно він зіграв за команду з Росії в матчі проти України.

"Відповідаю тим, хто не розуміє, чому я грав за Росію. По-перше, мені за це задонатили. Я роблю тільки те, що краще для бізнесу. Поки не було донатів, я чесно не грав ні за кого. По-друге, я зараз перебуваю в Росії. Було б негарно, будучи гостем, виступати проти тих, хто робить привітний прийом. Це просто данина поваги", - коментував він свою гру за російську команду.

3 березня шахіста внесли в базу даних сайту "Миротворець". Там його назвали учасником пропагандистських акцій Росії за маніпулювання суспільно значимої інформації і заперечення російської агресії.

Нагадаємо, що в селі Голубівка (Дніпропетровська область) у дворі власного будинку батьки виявили 11-річну дочку, яка повісилася на дереві.