RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал з цілим літаком хворих з Італії в аеропорту Києва: з'явилася заява МОЗ

Міністерство охорони здоров'я України вже отримало повний список пасажирів літака рейсом з Мілана до Києва, на борту якого можуть бути заражені смертельним коронавірусом.

Про це повідомляє прес-служба відомства

"Кожному пасажиру буде надано інструкцію щодо самоізоляції, направлення найшвидшим часом пройти тест на COVID-19. В разі необхідності всі будуть ізольовані та пройдуть лікування відповідно до встановленого протоколу", - йдеться в заяві.

У свою чергу головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на ток-шоу "Право на владу" заявив, що бортпровідники і епідеміологи спрацювали професійно.

"Ми вже доставили трьох пасажирів в лікарню, зараз їм роблять діагностичне дослідження на предмет коронавірусної інфекції. Якщо діагноз буде підтверджено, продовжаться злагоджені дії епідеміологічної, медичної служб, поліції" - заявив він.

Також лікар додав: "Я щойно зідзвонився з представниками санітарно-карантинного підрозділу. Вони запевняють, що всім на борту літака було проведено температурний скринінг".

Він запевнив, що люди, яких відправили до лікарні з борта літака, здорові і у них немає коронавірусу. Це нібито підтверджено лабораторними дослідженнями.

Ляшко також закликав українців об'єднатися, тому що в країні настали важкі часи.

"Зараз настали нелегкі часи, введено карантин. Ми повинні не вишукувати якісь гарячі факти, а повинні об'єднатися. Не шукайте в медиках людей, які десь щось порушили. У них нелегкі часи, особливо у епідеміологів, які сьогодні цілодобово на посаді скринінгують літаки", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 12 березня в Україні зафіксовано три випадки зараження коронавірусом. Від зараженої жінки в Житомирській області потенційно могло захворіти багато людей.