RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Нові заражені в Україні і "мор" в Італії: як коронавірус атакує планету - підсумки дня

Під час пандемії коронавірусом вже заразилося майже 130 тисяч осіб

Під час пандемії коронавірусом вже заразилося майже 130 тисяч осіб Фото: NIAID

Смертельний коронавірус, продовжує поширюватися і вбивати людей. В Україні вже зафіксовано три випадки зараження. Першого зараженого госпіталізували в Чернівцях ще на початку березня. Про 2 нових випадки 12 березня заявили в Міністерстві охорони здоров'я. Тим часом в Італії люди продовжують масово заражатися і вмирати - на даний момент число жертв перевалило за тисячу. "Апостроф" розповідає все, що відомо про ситуацію в Україні та інших заражених країнах.

Що відомо про трьох заражених в Україні

Перший випадок був зафіксований в Чернівцях у чоловіка, який нещодавно повернувся з Італії через Румунію. На кордоні проходив температурний скринінг, але підвищеної температури у нього не було. У нього виявили симптоми коронавірусу 28 лютого, 29 лютого він був госпіталізований, а 2 березня завершилося дослідження аналізів. Чоловіка госпіталізували з лихоманкою і сухим кашлем. Його зразки також відправляли на підтвердження в Лондон. За словами лікарів, стан чоловіка вже покращився.

3 березня в Чернівцях лікарі забрали на обсервацію дружину першого зараженого вірусом. Медичних підстав для цього не було, але мешканці будинку, де вона проживає, влаштували протест.

12 березня два нові випадки зафіксували у жінки пенсійного віку з Житомирської області і чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів. Пацієнтів ізолювали, їм надається лікування. Також збирається інформація про те, з ким вони контактували.

У свою чергу прес-служба Чернівецької ОДА заявила, що чоловік з коронавірусною інфекцією був госпіталізований ще 10 березня.

Тим часом в МЗС порадили українцям утриматися від поїздок в 11 країн: Італії, Єгипет, Туреччину, Таїланд, ОАЕ, Іспанію, Францію, Грецію, Китай, Південну Корею, Японію.

Обмеження в Раді

Через загрозу поширення коронавірусц, у Верховній раді ввели обмежувальні заходи. У розпорядженні, яке підписав спікер парламенту Дмитро Разумков, йдеться, що до 3 квітня буде обмежений допуск до адміністративних будівель, споруд і службових приміщень ВР всіх осіб, крім народних депутатів, працівників Апарату Ради, помічників-консультантів нардепів, які працюють за строковим договором на постійній основі. З цього випливає, що журналістів в кулуари парламенту пропускати не будуть. Крім того, до 3 квітня призупинили особистий прийом громадян народними депутатами в адміністративних будівлях Ради.

Як довго може передаватися хвороба

Коронавірус може передаватися в період до 37 днів після зараження. За даними дослідження, опублікованого в медичному журналі The Lancet, після вивчення історії хвороби та лабораторних даних 191 пацієнта з Китаю, в тому числі 54 померлих, вчені прийшли до висновку, що людина може бути переносником COVID-19 більше місяця. Ці висновки мають важливе значення не тільки для осіб, які вирішили самоізолюватись, але і для вказівок щодо тривалості антивірусної терапії. Зараз рекомендований термін карантину для осіб з підозрою на коронавірус становить 14 днів.

Крім того, вчені нагадали, що у третини людей, які хворіли на атипову пневмонію SARS, вірус залишався активним в дихальних шляхах протягом 4 тижнів після зараження.

Смертність в Італії зашкалює

Кількість смертей зросла з 827 до 1016 осіб. Число інфікованих збільшилося до 15 113 осіб. За добу заразилися2651, 189 померли.

За порушення режиму карантину в країні передбачені штрафи від 200 євро або в'язниця на 3 місяці, якщо не зможете пояснити поліцейським, чому ви не вдома.

Італія займає друге місце після Китаю (81 тисяча випадків хвороби) за кількістю тих, хто заразився, і перше місце по летальності. Далі йдуть Іран (9 тисяч) і Південна Корея (7,7 тисячі). Всього по всьому світу вірусом заразилися понад 121 тисяча осіб.

На тлі поширення вірусу по країні з'явилася інформація, що в провінції Брешіа госпіталізували в одну з лікарень Кьярі українку Раїсу Малишеву 1954 року народження. Вона працювала на законних підставах і з усіма документами в місті Ровато.

Іспанія під ударом

За добу кількість жертв зросла до 86. Кількість заражених збільшилася на 782 людини. Всього заражено більше трьох тисяч. Іспанія в даний момент займає третє місце в Європі за кількістю хворих COVID-19 після Італії та Франції.

У ряді регіонів закрили навчальні заклади, а в Мадриді просять людей не залишати свої будинки. Також було призупинено національна першість з футболу.

12 березня коронавірус виявили у міністра з питань рівності, після чого було прийнято відправити на перевірку всього уряду Іспанії.

Останні новини з інших країн

У Білорусі 21 заражений коронавірусом. Країна до 6 квітня обмежує проведення культурно-масових, спортивних та наукових заходів з міжнародною участю.

Число заражених коронавірусом в Бразилії зросла до 60 осіб. Раніше повідомлялося про 37 заражених. Крім того, перевірку зараз проходять 930 осіб.

Ізраїль зафіксував два нові випадки коронавірусу в країні, це туристи, які прилетіли з Москви.

Радник з охорони здоров'я уряду Великобританії вважає, що число тих, що заразився коронавірусом в країні становить 5000-10000 чоловік.

У Чехії та Словаччині оголошено надзвичайний стан. Чехія прийняла рішення призупинити з 14 березня видачу шенгенських віз іноземним громадянам.

У Росії виявлено 6 нових випадків зараження. Четверо інфікованих в Москві, один - в Краснодарському краї, ще один - в Калінінграді. Число підтверджених випадків досягло 34.

Ще 157 нових випадків зараження в Німеччині. Загальна кількість заражених досягла 2512 осіб. 546 за сьогодні. +1 смерть, в сумі 5. Берлін закриває з 14 березня найбільші музеї. До них відносяться Стара національна галерея, Старий музей, музей Боде, Пергамський музей - це ті музеї, які знаходяться в центрі міста на так званому музейному острові. Також в список входить Берлінська картинна галерея, музей "Гамбурзький вокзал", Музей фотографії, Нова національна галерея.

Перша смерть від коронавірусу зафіксовано в Норвегії.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо вирішив самоізолюватись і працювати з дому, після того як у його дружини Софі виявили ознаки вірусного захворювання. Дружина Трюдо повернулася з Британії, минулої ночі почала відчувати "помірні симптоми грипу, включаючи невеликий жар".

Читайте також

Заборона ТікТок: чи закриють в Україні популярну мережу

Штати мають чимало претензій до китайської компанії TikTok

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося