RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Заражених набагато більше: відомий лікар розповіла, коли чекати в Україні нову хвилю коронавірусу

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні значно більша, ніж в офіційній статистиці.

Таку заяву в ефірі програми "Право на владу" зробила інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська.

За її словами, зараз Україна практично нічого не знає про новий вірус. Таким чином, країна готувалася до епідемії тільки шляхом мінімізації ризиків зараження.

"Ми переживаємо 2-у пандемію. Перша була в 2009-2010 роках пандемія грипу. Але з такою пандемією ні наше покоління, ні попереднє не стикалося. Можливо це було 100 років тому пандемія іспанського грипу. Тому все змінюється дуже швидко. Наші знання про збудника, його властивості. Його спрогнозувати дуже складно... Пандемія була оголошена ВООЗ, щоб країни готувалися. Як ми можемо підготуватися, коли ми нічого толком не знаємо про цей вірус. коли немає ні коштів специфічного лікування і профілактики. Ми можемо підготуватися тільки шляхом мінімізації ризиків зараження, шляхом обмежувальних заходів... Єдине, що на даний момент зрозуміло, що він в Україні є. Для мене зрозуміло, що кількість інфікованих набагато більша, ніж в офіційній статистиці, але це в усьому світі так", - зазначила вона .

На думку Голубовської, восени 2020 року хвиля поширення коронавірусу може бути набагато серйознішою.

"Якщо говорити про прогноз, я наприклад сподівалася, що зараз буде тепло і так як це сезонна інфекція, поширення має трохи пом'якшиться. А потім у вересні-жовтні буде друга хвиля, як при іспанці і грипі 2009-2010 роки. Друга хвиля, як правило, сильніше. Однак експерти ВООЗ заявили, що не буде ніякого зниження захворюваності влітку. А це вже зовсім інша історія", - зазначила вона.

Нагадаємо, що в Україні в найближчі дні повинен бути введений режим надзвичайної ситуації через масове поширення смертельного коронавірусу.