RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Труни за вікном і ніяких тестів: українка шокувала розповіддю про "перевірку" на коронавірус в Дніпрі

Українка, яка повернулася в Україну поїздом Рига-Київ 23 березня, розповіла про жахливі реалії української медицини. За словами дівчини, в країні абсолютно не готові до перевірки українців на коронавірус, а експрес-тестів, які нібито отримали регіони, просто немає.

Коронавірус вбив понад 20 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

На своїй сторінці в Instagram Ольга Г. детально розповіла про те, як пасажирів поїзда "обстежили" в лікарні Дніпра.

За словами дівчини, в Дніпро її і інших пасажирів доставили на автобусі, який надала дніпровська влада. В дорозі людям видали їжу, яку їм довелося їсти під час зупинки в лісі під Києвом при 6 градусах морозу.

"Але і це вже щось після доби в дорозі і за умови, що поїсти більше ніде. Для справления потреби зупиняють у полі (температура не вище -6, сильний вітер) - ніяких нормальних туалетів, ми ж "заразні" і не можна контактувати з людьми навіть в масках. (Тут все цілком логічно, я просто описую події). Тільки у дорозі ми дізнаємося, що нас везуть в 21 лікарню на експрес-тест. я навіть зраділа! 5 ранку - ми заїжджаємо на територію лікарні, ворота якої за нами зачиняються і суворо охороняються Нацполіціей. Лікарі повідомляють, що будуть впускати в одиночні "бокси" і обстежувати кожного по черзі", - пише вона.

У лікарні у людей виміряли температуру, тиск, а також взяли повну інформацію про громадян і про місце, де вони будуть самоізолюватись.

"Чекаєш. На вулиці все так само холодно. У процесі перевірок виходить лікар, який ще ввічливо просить забрати всі свої речі з автобуса і віднести в палату на час очікування результатів цього "обстеження". У людей паніка: які тут треба чекати результати, якщо у нас всього лише поміряли температуру і тиск? Кожна людина знає, що 36,6 - це очевидна норма, яка не потребує висновків лікаря. Від людей надходять запитання: що буде далі? Цілком логічні запитання від людини, яка в сотий раз за другу добу чує фразу "ми нічого не знаємо". І ось ця невідомість лякає найбільше. Нас везли на експрес-тест, а не на стаціонар", - розповідає Ольга.

Під будівлею з боксами люди простояли майже до 8 ранку, після чого лікарі заявили, що планують поселити всіх на карантин.

"На скільки днів? Може, на два, три, сім - ніхто не знає. Експрес-тестів немає. Заселяємося в корпус по "люкс-номерам". Двері корпусу закриваються за нами і вийти з нього ти вже не можеш. По території поліція ... У відділенні в громадському (що вже дивно з умовою що нібито хтось може бути заражений і буде заражати інших) користуванні стоїть кілька пляшок питної води, чай в пакетиках. Все це закінчилося вже в перші години нашого перебування в лікарні", - описує ситуацію українка.

За словами дівчини, їжа в лікарні була жахливою. На ранок людям дали "злиплу цеглою вівсянку", шматочок хліба і чай. В обід вони отримали "зажарку з водичкою, картоплею і майже без солі".

"Щогодини бігають медсестри з однаковими питаннями: "прізвище, дата народження, адреса". Дивно, що ця інформація запитується кожну годину, адже за годину такі дані змінити складно. На питання про тести отримуємо відповідь: "Їх немає! Зовсім немає"... Посуд - керамічна тарілка, помита загальною мочалкою і дай бог з миючим. (Нагадую, лікарня - інфекційна. Там знаходяться люди, які заражені ботулізмом, дизентерією і т.д.). Після обіду з вікна видно дві труни : синю і червону. До цієї історії відношення не мають, але на психіку тисне страшно", - поділилася Ольга.

Через деякий час лікарі вирішили відпустити деяких жителів Кривого Рогу на самоізоляцію, не зробивши жодного аналізу.

"І тут я розумію остаточно, що перевіряти/лікувати ніхто нікого і не збирався. Навіщо нас туди привезли в 5 ранку, нагнавши стільки паніки? А ось для такого ж хайпа, як це було і з поїздом, в якому ми просто так просиділи майже 4 години читаючи страшні брехливі новини журналістів. Підсумок: людей просто відпустили додому. Вдома ми вже читаємо в новинах про те, що у всіх нібито взяті аналізи на коронавірус і протягом доби очікуються результати. З усієї цієї ситуації можна винести те, що в нашій країні правди добитися неможливо, що медицина у нас більш ніж паршива, а безліч людей - злі і жорстокі. Цю країну вб'є не коронавірус вже точно", - резюмувала вона.

Нагадаємо, що станом на вечір 25 березня в Україні зафіксовано 146 випадків зараження коронавірусом COVID-19.