RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Під Львовом бойова ракета ледь не влучила в житловий будинок під час навчань

У четвер, 2 квітня, у Львівській області у двір приватного будинку впала зенітна ракета: в Міністерстві оборони прийняли рішення призупинити всі стрільби такими боєприпасами до завершення експертиз.

Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

Інцидент стався в одному з населених пунктів Яворівського району. На щастя, боєприпас не вибухнув.

"Під час планових заходів з бойової підготовки бригади проводилися пуски зенітних керованих ракет (ЗРК). Одна з таких ракет впала на подвір'я. Ніхто не постраждав, ніяких руйнувань не відбулося", - цитує в п'ятницю міністра оборони України Андрія Тарана прес-служба міністерства.

Керівник оборонного відомства зазначив, що за попередніми результатами розслідування, найбільш імовірною причиною цього інциденту стала технічна несправність ракети, виробленої в 1985 році, тобто 35 років тому.

Міністр уточнив, що в минулому році ракету було перевірено і визнано придатною для використання. Але позначилася застарілість бортової апаратури.

"Мною прийнято рішення призупинити стрільби ЗРК до завершення розслідування і проведення додаткової експертизи всіх ракет даної серії", - зазначив Таран.

Як повідомляв "Апостроф", увечері 2 квітня в під'їзді одного з житлових будинків Одеси на вулиці Краснова прогримів вибух: тут здетонував саморобний виріб.