RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Гірше самої хвороби: українка розповіла про "пекло", яке влаштували її сім'ї через коронавірус

Мешканка Козятина Тернопільській області розповіла про те, в яку жахливу ситуацію її сім'я потрапила після того, як у її батьків діагностували коронавірус. За словами жінки, набагато простіше було перенести хворобу, ніж відбиватися від розлючених людей.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

У коментарі місцевим виданням вона розповіла, що нікому не бажає опинитися в аналогічній ситуації.

За словами жінки 1 квітня у її батька з'явилися симптоми, після чого йому призначили лікування і відправили додому. Йому прописали два антибіотики, але потім стан різко погіршився.

Дочка прийняла рішення відвезти батька в лікарню на своїй машині, але там не поспішали госпіталізувати чоловіка.

"А коли стали відомі результати аналізу на коронавірус, тата перевели в бокс-палату з апаратом ШВЛ", - додала вона.

Після цього додому до чоловіка приїхали з Козятинського міжрайонного відділення лабораторних досліджень, щоб провести дезінфекцію. Лаборанти заявили, що оброблять приміщення хлоркою, але дочка хворого була проти, так як у неї алергія на хлор і в будинку знаходиться маленька дитина.

Пізніше аналізи показали, що і мама жінки теж хвора COVID-19. У неї хвороба протікає легше, ніж у батька.

У перші дні додому до родини приїжджали поліція, лаборанти і лікарі. Вони постійно уточнювали, з ким могли контактувати мама і батько жінки. У поліції навіть почали лякати жінку штрафом, якщо та не згадає, з ким її батько і мати контактували.

Жінка зазначила, що оточуючі повинні з розумінням ставитися до цієї проблеми.

"Не такий страшний COVID, як реакція суспільства ... Треба залишатися людьми і робити добрі справи: якщо є можливість, підтримати тих, хто поруч, якщо немає - спробувати заспокоїтися самому. Але не варто поширювати плітки, адже негативу в нашому житті досить" , - зазначила вона.

Станом на ранок середи, 15 квітня, в Україні було підтверджено 3764 випадки захворювання коронавірусом COVID-19, померло 108 осіб.