RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Все може запуститися одночасно: як Україну будуть виводити з карантину

В Україні другий, третій та четвертий етапи виходу з карантину можуть початися одночасно.

Італія і Британія перемагають у "битві": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це написав у Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль

"Минулого тижня ми представили дорожню карту виходу країни з карантину. Сподіваємося, що стартова точка настане 11 травня. Наступні етапи не прив'язані до конкретних дат, а їх запуск залежить від динаміки захворювання. Тобто, якщо уряд буде бачити, що кількість хворих знижується , то другий, третій або четвертий етапи можуть початися одночасно. Не треба буде чекати 10 або 20 днів для запуску чергового етапу", - зазначив прем'єр.

Він підкреслив, що якщо в країні буде спостерігатися значне збільшення кількості хворих, то карантинні заходи можуть бути знову посилені.

Кожному міністерству та відомству доручено сформувати детальні роз'яснення, за яких умов можуть почати працювати об'єкти, що відкриваются.

Зокрема, Мінекономіки та МОЗ вже розробили чіткі критерії роботи продовольчих ринків та механізми контролю за ними. Це дасть можливість в найближчу середу прийняти рішення про відкриття більш ніж 280 ринків по всій Україні. Надалі перелік відкритих ринків може бути розширений, якщо ними будуть забезпечуватися належні умови роботи.

"На окремих етапах передбачається відкриття з обмеженнями деяких закладів. Ці обмеження будемо на кожному етапі пом'якшувати. Це стосується навчальних закладів, кафе, спортивних залів тощо", - повідомив прем'єр.

Раніше Кабінет міністрів представив п'ять етапів виходу з карантину та план зняття введених раніше обмежень. Перший етап може початися з 11 травня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Зеленського розповіли про те, коли і як Україна виходитиме з карантину.