RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Коли Україна вийде з карантину: план зняття обмежень (інфографіка)

Новий план виходу з карантину, опублікований Кабінетом міністрів, має на увазі п'ять етапів, на кожному з яких будуть зніматися деякі обмеження.

Більшість країн ще чекає пік пандемії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Почати реалізацію плану збираються 11 травня, однак тільки в тому випадку, якщо епідеміологічна ситуація в країні буде дозволяти це зробити.

Перший етап плану передбачає, що в країні встановлено ретельний контроль над поширенням вірусу, а необхідні медичні препарати - доступні. Для початку планують відкрити парки і сквери, непродовольчі магазини, нотаріальні та адвокатські контори, деякі об'єкти індустрії краси.

Як умову для другого етапу називають зниження протягом десяти днів кількості нових випадків захворювання і збільшення кількості тих, хто вже одужав. На цьому етапі відкриють готелі, спортзали і відновлять навчання у випускних класах. Також дозволять проведення спортивних заходів, але до 50 осіб і без глядачів.

Третій етап збираються почати, якщо кількість тих, що вилікувалися, буде протягом 10 днів перевищувати число нових заражених мінімум в два рази. Тут справи повинні піти швидше: відкриють кафе з відвідувачами, ТРЦ (без розважальних майданчиків), спортмайданчики, окремі освітні установи, дозволять міжміське сполучення в межах області та навіть відкриють метро, правда, тільки для спецперевезення.

Умова для четвертого етапу - кількість нових не зв'язаних між собою випадків в межах області не більше 5, також протягом 10 днів. Це вже майже повноцінне життя: громадський транспорт, в тому числі і метро, установи культури і освіти, планова медична та стоматологічна допомога і ТРЦ вже з розважальними майданчиками.

На п'ятому етапі очікують лише окремі випадки захворювання, пов'язані виключно з "імпортом" захворювання з-за кордону. Тут знімаються всі "централізовані" обмеження. Місцева влада при цьому як і раніше має право зберігати окремі обмеження на деяких територіях.

Також про вихід України з карантину та його наслідки для економіки читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірусна криза буде "шинкувати" олігархів на дрібні частини - Олексій Кущ.