RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Без віз та в серйозній небезпеці: десятки українців застрягли в Африці через карантин

Десятки громадян України застрягли в Південно-Африканській Республіці через карантин та не можуть дістатися додому.

Про це написав у Facebook директор PR-агентства Tactic&Publicity Сергій Блажко.

"17 громадян України застрягли в Південно-Африканській Республіці через карантин. У кожного з них був зворотній квиток, але рейси регулярно скасовувалися. Вчора вони направили лист міністру закордонних справ України з проханням про допомогу", - повідомив він.

Серед українців, які залишилися в Африці: жінка з хронічним захворюванням, вагітна дівчина на сьомому місяці, мама з немовлям на руках, а також молодий чоловік, який не отримав зарплату від місцевого роботодавця та не має коштів.

"У більшості українців візи давно прострочені. Посольство України в ПАР надає оперативну інформацію, але не може організувати рейс для евакуації. Люди просять про допомогу, готові оплатити квитки власним коштом, потрібен тільки організований державою рейс з Йоганнесбургу. Ви знаєте, як в Африці ставляться до білих під час епідемії коронавірусу? Людей потрібно рятувати терміново", - написав Блажко.

Він обурився тим, що РФ змогла організувати рейс 13 травня для евакуації своїх громадян з ПАР, а українська влада досі не зробила цього.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці квітня стало відомо про те, що 350 громадян України вже більше місяця не можуть покинути Об'єднані Арабські Емірати через карантин.

Також раніше десятки українців застрягли на популярному курорті в Індонезії.