RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Під Дніпром обвалився міст разом з фурою: перші подробиці і фото з місця НП

Вранці в середу, 20 травня, в селі Олексіївка, Нікопольського району Дніпропетровської області, в момент, коли по ньому проїжджала фура MAN, обрушився Олексіївський міст через затоку Каховського водосховища.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Інформатор".

"Міст був мало не єдиною переправою до населених пунктів Покров і Капулівка. Зараз проїзд здійснюватиметься в об'їзд - через Катеринівку або Старозаводське", - зазначив один з місцевих жителів.

"Цей міст уже давно перебував в такому стані - він хитався, скрипів і втрачав фрагменти. Ми неодноразово зверталися до представників усіх рівнів влади, однак відповіді не послідувало. Тиждень тому тут проводили" латочний ремонт", - додала інша мешканка.

До місця викликали поліцію, ДСНС і представників місцевої влади. Деталі події з'ясовуються. Перехожих не допускають до місця події, щоб уникнути травм. З автомобіля прямо в річку виливається паливо.

Відзначимо, під час прес-конференції Володимира Зеленського, йому задали питання про обвал цього моста. Прес-секретар глави держави Юлія Мендель повідомила, що жертв немає, на місці працюють відповідні служби.

Длина моста 120 метрів, висота - 5 метрів. Він складається з семи залізобетонних опор і шести металевих секцій (довжина однієї секціі- 20 метрів). Обрушилася одна секція. Вага фури - 20 тонн, автомобіль перевозив металеві конструкції.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео як в Києві з пішохідного моста з Поштової площі на Труханів острів впала частина бетонної конструкції. Помітно, що величезний шматок бетону з нижнього частини полотна впав на острівець біля палі моста.