RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

​Позивний "Сафон": фото та прізвище бійця ЗСУ, який загинув під час обстрілу вантажівки на Донбасі

21 травня на Донбасі в результаті підриву вантажівки з українськими військовими загинув боєць ЗСУ Євген Миколайович Сафонов.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці "93-я ОМБр Холодний Яр".

Вантажівка потрапив під обстріл бойовиків о 4 годині ранку. В автомобіль потрапила міна 120 калібру. На місці загинув Євген, а також ще четверо отримали осколкові поранення і контузії. Тяжкопоранених серед них немає.

Загиблий боєць з позивним "Сафон" народився 25 листопада 1988 року в Павлограді. Мав середню освіту. Працював на шахті. У бригаду "Холодний Яр" потрапив в січня 2019 року

"І хоча офіційно раніше участі в бойових діях не брав, побратими відзначають, що Євген ще в 2014 році бачив війну на власні очі. В перший рік боротьби проти російської окупації в Донбасі "Сафон" певний час воював у складі добровольчого батальйону "Айдар". В бригаді служив разом з друзями з рідного міста", - йдеться в повідомленні.

З земляками Євген воював під Авдіївкою, а потім на Луганському напрямку. Також з друзями потрапив і під обстріл.

"Можу сказати про нього тільки найкраще. Проявляв себе дуже добре. Був кращим навідником", - з сумом згадує командир батальйону.

У Євгена залишилася мати, брат, дружина. Осиротів 2-річний син Денис.

Як повідомляв "Апостроф", під час підриву невідомого вибухового пристрою в околицях фронтового села Трьохізбенка на Луганщині командир батальйону "Луганськ-1" полковник поліції Сергій Губанов отримав поранення, несумісні з життям.